Рударството Во Македонија Во Време На Османлиското Владеење

Copertina anteriore
Logos-A, 2001 - 238 pagine

Dall'interno del libro

Cosa dicono le persone - Scrivi una recensione

Nessuna recensione trovata nei soliti posti.

Sommario

РУДАРСКИ ЦЕНТРИ ВО МАКЕДОНИЈА
99
ГЛАВА II
131
ГЛАВА III
179
Copyright

4 sezioni non visualizzate

Altre edizioni - Visualizza tutto

Parole e frasi comuni

акчиња барало биле Броди век видови вкупно власти врз врска втората половина години градот гроша дејност дел документи државата друг еден една експлоатацијата еминот железна железо железото задолжени закон закуп имало истиот Историја кадиите кадијата кантари кн кон крајот Кратово лица Македонија Македония меѓу место Мехмед многу мукатаа наведениот наведените наведува најмногу наоѓале начин неговата некои област односно одредени оки околу олово оние Османлиската империја Охрид пари период периодот повеќе податоци покрај понатаму посебно потоа потребите Правиште право првата првите преку пример производството работа работата работеле Река ру руда рудари рударската рударски рударски работници рударските рударство рударството Рударството во Македонија рудата рудник рудникот рудните богатства рудници рудниците самоков секој села селото Сидерокапса сите Скопје Солун составот София Според сребрени сребро среброто средината среќаваат Стојановски страна султанот текот тие турски турското владеење уште центри arşivi Defteri Istanbul premiers Rizaj Rudarstvo Kosova XVII XVIII

Informazioni bibliografiche